Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Felkerült az utolsó zászló is Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 22.

ImageA Kortárs Művészeti Fesztivál nyitó programjaként is betudható Művészzászló-kiállítás ma dél körül nyitotta meg virtuális kapuit a nagyközönség előtt. A lobogók a Fő utcán és a környékén libegnek vidáman és díszesen, ahogyan már megszokhattuk az elmúlt évek során. Az utolsó zászló a Városházához került, ahol Szűcs Erzsébet, a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény igazgatója is segédkezett elhelyezésekor.

Tovább...
 
Festményeket adományoztak a volt diákok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 21.

ImageA Széna Téri Általános Iskola tizennégy jelenlegi és volt tanulója gyűlt össze az intézmény falai között, hogy műalkotásokat adományozzanak az iskolának a 70 éves évforduló kapcsán. A festmény-ajándékokat az alsó aulában helyezték el, az emeleten pedig egy kiállítás nyílt, amely a tanév végéig tekinthető meg.

Tovább...
 
Újra találkozhatunk Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 21.

ImageVarga Csaba fotókiállításában gyönyörködhetnek a látogatók a Megyei Művelődési Központ III. emeleti Galériájában. Az „Újra találkozunk” címet viselő tárlatot a Székesfehérvári Fotóklub elnöke, Postafai Attila nyitotta meg, aki folyamatosan bíztatta az alkotót, és segítette szakmai előremenetelében.

Tovább...
 
Kapcsolódjunk össze a Bőrgyárban! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 20.

ImageA baráti kapcsolatok elmélyítése céljából Kapcsolat Estet szervez a Bőrgyár Kulturális Egyesület május 24-én. A délután-éjszakai-másnap reggeli programon zenehallgatás, palacsinta sütés, ping-pongozás, filmvetítés, kiállítás-megnyitó, s még számtalan „culture” várja az Egyesület jelenlegi és leendő tagjait, s azokat is, akik csak nem tudnak ellenállni a megszokottól igencsak eltérő műélvezésnek.

Tovább...
 
50 éves a Főnix Fotóművészeti Kör Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 20.

ImageJubileumi kiállítást rendezett a Főnix Fotóművészeti Kör az Öreghegyi Közösségi Házban. A tárlat megnyitásakor ünnepelték meg az egyesület fennállásának 50. évfordulóját. A csoportos kiállításon a 21 fős Kör minden alkotója bemutatkozott, akik folyamatosan jelen vannak városunk közéletében: többségük hivatásos fotós, vagy profivá érett művész. Habár e kettő egyáltalán nem zárja ki egymást…

Tovább...
 
Az Én Történetem Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 18.

A Hiemer-házban rendezték meg a díjkiosztó ünnepségét a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület által kiírt „Én Történetem II” című pályázatnak. Az országos kiírásra az állami gondoskodásban, illetve gyermek- és lakásotthonokban élő fiatalok küldhették be megírt élet-történetüket. A felhívásra végül 24 pályamű érkezett (ebből 8 a felnőtt kategóriában). A 20 év alatti nyertesek díja pénzjutalom volt, a felnőttek pedig értékes tárgyjutalmakat kaptak. Ráadásul a legjobb munkákat nemsokára könyv formájában is olvasni lehet.

 
Román Károly 75 éves Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 17.

ImageRomán Károly 75. születésnapját ünnepelték tegnap a Vörösmarty Társaságnál. Pályatársai, barátai köszöntötték a népszerű irodalmárt, Székesfehérvár díszpolgárát, aki évtizedeken át tanított a Vasvári Pál Gimnáziumban, mielőtt nyugdíjba vonult.

Tovább...
 
Milyen lesz a jövő iskolája? - rajzverseny Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 17.

ImageFalfestő verseny hirdetett a Széna Téri Általános Iskola. A „Milyennek látod a jövő iskoláját?” –című pályázatra osztályonként öt fő nevezhetett be, akik tegnap létre is hozták művüket az iskolát határoló garázssor oldalán.

Tovább...
 
A fogyasztás reneszánsza - KUTAK 2008 propaganda-kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 17.

Székesfehérvárra is ellátogat a „KIUTAK 2008” utazó propaganda-kiállítás. A Szobrászatért Alapítvány, a Hulladék Munkaszövetség és az Öko-Pack Kht. által létrehozott tárlat – mint ahogy e szervezetek nevéből sejteni lehet – különleges módon kapcsolja össze a művészetet a környezetvédelemmel.

Tovább...
 
-Derűs filozófus egy nyomasztó világban- Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 17.

ImageJanikovszky Éva vagy Lázár Ervin nevének hallatán elsőként mindig azok a bájos, jellegzetes Réber-rajzok jutnak eszembe, amelyek a mai napig is kitűnnek a mesekönyv-illusztrációk közül. (No, persze csak az említett irodalmárok konkrét művei után…) Ezért is vártam oly’ nagyon azt a kiállítást, amely Réber László alkotásaiból nyújt ízelítőt.

Tovább...
 
Bibliatörténeti kiállítás a könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. május 16.

ImageBibliatörténeti kiállítás nyílt a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár olvasótermében. A tárlaton az 1608-as kiadású Szenczi Molnár Albert-féle Biblia-töredéktől kezdve az 1884-es Dávid Király Zsoltár könyvén át többféle különleges emléket tekinthetnek meg az érdeklődők.

Tovább...
 
<< Első < Előző 561 562 563 Következő > Utolsó >>

Eredmények 6161 - 6171 / 6191